Z6_PPGAHG8001ES40Q54SV1NT0QL6
Z7_PPGAHG8001VJ40Q54HELSQ3U77

Конкурс за послание на област Шумен за инициативата „Пилон Рожен“

Дата на публикуване: 30.01.2023
Последна актуализация: 30.01.2023

Областният управител проф. Христо Христов се обръща с апел към жителите на региона да участват с предложения за послание на област Шумен в проекта „Пилон Рожен“. Проектът предвижда на Роженските поляни да бъде изграден 111-метров пилон, на който ще се вее българското национално знаме. Пилонът ще бъде издигнат на надморска височина от 1430 м., ще е най-високия в Европейския съюз, а знамето ще се вижда от километри разстояние. За тази цел стартира Национална дарителска кампания „България заслужава“ под патронажа на президента на Република България Румен Радев. Проектът ще се реализира изцяло с дарения на родолюбиви българи, както и със съдействието на държавните и местни власти. 
Предвижда се в основата на пилона на мраморна плоча с картата на България да  бъдат гравирани 28 послания от всички административни области в страната. Всяко послание ще бъде изписано на картата на мястото на съответната област, от която идва и ще остане за бъдещите поколения.
В тази връзка и с цел най-точно да бъдат представени особеностите и уникалните дадености на област Шумен, Областна администрация обявява конкурс за послание на област Шумен. Посланието трябва да съдържа до 7/седем/ думи и да е на български език. До 17 февруари /петък/ своето предложение може да направи всеки, който желае да се включи. Предложенията могат да се подават на електронните пощи на Областна администрация-Шумен oashumen@oblastshumen.government.bg, press@oblastshumen.government.bg или в Центъра за услуги в сградата на администрацията на адрес бул. „Славянски“ №30.
Жури ще разгледа и ще извърши подбор на получените предложения. Класираното на първо място послание ще бъде изпратено за гравиране на мраморната плоча, а авторът му ще получи награда.