Z6_PPGAHG8001ES40Q54SV1NT0QL6
Z7_PPGAHG8001VJ40Q54HELSQ3U77

Областният управител проф. Добромир Добрев обсъди с министър-председателя развитието на културно-исторически туризъм в областта

Дата на публикуване: 04.12.2023
Последна актуализация: 04.12.2023

Областният управител проф. Добромир Добрев проведе среща с министър-председателя акад. Николай Денков. На разговорите в Областна администрация, в които участва заместник-областният управител Нели Георгиева, областният управител представи възможностите за развитие на културно-исторически туризъм чрез редицата обекти, които има на територията на област Шумен и които представляват интерес за туристите. Обсъдени бяха състоянието на Националния историко-археологически резерват „Плиска“ и на Голямата базилика, както и възможностите за осигуряване на средства, за да продължи реставрацията и проучванията на базиликата и други обекти в резервата. Тема на разговор беше взаимодействието между образователните институции, Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ и  Факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ към Националния военен университет „Васил Левски“ за обучение и подготовка на кадри за област Шумен и региона. 
Проф. Добромир Добрев информира министър-председателя за работата си с държавните институции и общините по време на тежката зимна обстановка и кризисните ситуации през последните две седмици на територията на област Шумен.